Afgelopen zaterdag werd in Axamer Lizum een tourstop gehouden van de Qparks Freeski Tour.

Axamer is een onbekend gebiedje op een klein half uurtje van Innscbruck, bij de Olympische Spelen van Innsbruck 76, vonden hier enkele ski disciplines plaats.

De wedstrijd was een slopestyle wedstrijd, de course bestond uit een down rail, gevolgd door 2 jumps en een hip om af te sluiten. Door de weinige sneeuw die er lag, was het moeilijk voor de organisatie om grote jumps neer te leggen. De tweede jump was van model ook niet de gemakkelijkste om veel tricks op te doen. Maar het parcours is voor iedereen hetzelfde! Iedereen had 2 runs waarvan de beste score telde.

In totaal kwamen er zo’n 60-tal skiërs aan de start, waaronder maar liefst 7 leden van het Airborne Freeski Team. Het grootste deel van de riders kwam uit Oostenrijk, maar ook Britten, Duitsers,Nederlanders en Belgen aan de start.

schermafdruk-2017-02-27-12-53-44Bij de groms, de categorie tot 14jaar, hadden we Yelle D’Helft, Arne Peerlinck en Cyrille De Lange. Yelle D’Helft ging er volledig voor en probeerde 540. Jammer genoeg kreeg hij de rotatie net niet rond en kwam hij ten val. Hij moest tevreden zijn met de 16de plaats. Arne Peerlinck kon een redelijke run neerzetten, maar een handje aan de grond kostte hem toch ook wat punten. Arne werd zo 13de. Cyrille hield het bij een safe-run, die hij wel netjes kon landen en werd zo 10de bij de groms.

Bij de grote ‘heren’ was het een felle strijd. Voor veel riders in deze categorie hadden de jumps best groter mogen zijn. Hierdoor kregen we heel veel gelijkwaardige runs te zien. Het kwam er dus op aan alles te doen met een perfecte uitvoering. Alle kleine foutjes werden hard afgestraft.

Dat kon Sander D’Helft ondervinden. In zijn eerste run deed hij best een goede run, op een klein foutje op de rail na. Toch werd hij hiervoor fel afgestraft. In zijn tweede run kwam hij spijtig genoeg ten val op de hip op het einde. Jammer, maar wie niet waagt, wie niet wint!

Stijn Smekens nam iets minder risico en wist wel een mooie run te landen, maar om in de echte top te eindigen was de run te safe. Ward Nelissen werd in de vorige Q Parks stop nog knap 4de, maar kende deze keer iets minder geluk. Al tijdens de opwarming bezeerde hij zijn hand en werkte de rest van de competitie af met een zeer pijnlijke hand. Toch gaf hij zich zomaar niet gewonnen en wist uiteindelijk toch nog een redelijke run te landen. Hij eindigde als 14de op een 50-tal deelnemers.

En dan was er nog trainster Katrien Aerts, die bij de dames nog eens deelnam. Voor Katrien was het al meer dan 2 jaar geleden dat ze een slopestyle wedstrijd had meegedaan. Maar ze heeft natuurlijk nog steeds een hoop ervaring en die gebruikte ze goed tijdens deze wedstrijd. De eerste run was al redelijk goed. Tijdens de tweede run, wou ze nog iets meer, maar kwam ze ten val. Maar de score van run 1 was genoeg om bij de dames te winnen!

Het was een leuk weekend met dit Airborne Freeski Team en als ze zo verder doen, gaan er nog mooie resultaten volgen.

 

 

Advertenties