Je hebt je skitrip geboekt maar wil voor je vertrekt naar de grote bergen, jezelf, je vriend(in), oma of iemand anders nog even laten wennen aan die gekke latten of rare plank. Dan kan je naar een indoor piste gaan wat een leuke oplossing is maar je kan ook naar een ski piste in de Ardennen gaan. Alleen in de Ardennen beschikken de meeste gebiedjes niet over een pistenbully en al zeker niet over sneeuwkanonnen.  Val de Wanne heeft dan weer wel sneeuwkanonnen maar België zou België niet zijn moest het toegelaten zijn om die te gebruiken natuurlijk.
schermafdruk-2017-02-07-18-46-40
Dit probleem hebben ze in het Duitse Olpe Fahlenscheid niet.  Dit kleine gebiedje heeft 2 anker liften en een serieus arsenaal aan sneeuwkanonnen, hierdoor is dit gebied sneeuwzeker als de temperatuur onder nul duikt.

Olpe zorgt bij vriesweer voor een basis van 45cm kunstsneeuw op de piste waardoor langere dooi momenten en regenbuien niet noodzakelijk het einde van de skipret betekenen.
schermafdruk-2017-02-07-18-48-08

Het gebied beschikt over een piste van 600m lang waarvanhet bovenste stuk gemarkeerd staat als rode piste.  Voor 20 euro kan je er de hele dag skiën, als het avondskiën is kan met met die skipas ook tijdens het avondskiën blijven gebruik maken van de lift.   Op en mooie dag kan het wel vrij druk zijn, dit merkt men zo niet op de piste maar wel aan de aanschuifrij aan de lift.  Tussen de middag en 15 uur zijn de drukskte momenten, moet je niet snel naar huis dan neem je best het avondskien mee dan is het erg rustig.

Als je niet over je eigen matriaal beschikt ga je best huren in belgie bvb: bij Sportina  want het matriaal ter plekke is beperkt en er kan een wachtrij staan van meer dan een uur tot zelfs 2 uren op een drukke dag.schermafdruk-2017-02-07-18-47-28

De openingsuren van dit gebied staan niet vast, je kan best voor je vertrek even op hun facebook pagina kijken of het gebied open is en tussen welke uren.

Advertenties